Published november 29, 2014 by Haradel with 0 comment

Sarah J. Maas:Crown of Midnight-Éjkorona

Kiadó:Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve:2014
Terjedelem:494 oldal
Sorozat:Üvegtrón #2
"A harc folytatódik!
Az ördög koronázta meg.
A kötelesség rabja.A szerelem foglya.
A tizennyolc éves, gyönyörű lány, Celaena a király, Adarlan legveszélyesebb orgyilkosa.De vajon a szíve is egy gyilkosé?Szabadságát azzal nyerhetné vissza, ha a király ellenségeinek vérét ontja, de nem képes rá, hogy a koronáért öljön. És minden, látszólag végrehajtott megbízatásával, minden hazugságával azok életét teszi kockára, akiket szeret.A lány a szíve mélyén őrlődik a kapitány és a koronaherceg között, miközben a királynál is jóval sötétebb erővel kell megküzdenie. Döntenie kell, hogy miért fog harcolni: a szabadságáért, a szívéért vagy pedig a királyság sorsáért."





Véleményem: Húha...nem is tudom mit mondjak.Kissé lesokkolt.Egyszerűen nem számítottam erre,és elég váratlanul ért.Ez valami hihetetlenül fantasztikus!Komolyan mondom,eddig ez a kedvenc második részem.Akármilyen nehéz elhinni,de ez a rész még az elsőnél is jobb volt,ami ugyancsak nagyon tetszett.

Celaena nagyon különös személy.Egyik pillanatban még jó kedvű,nevetgél,a másik pillanatban meg már egy igazi vadállat.Aztán az is kiderül,hogy azért még sem engedelmeskedik a parancsoknak,és nem egy sorozatgyilkos,aki a számára ártatlan embereket megöli.

Chaol....Ó Chaol! Én annyira szerettelek!Bár már az első részben is bírtalak,most viszont a kedvencem lettél.Végig neked szurkoltam,és reménykedtem abban,hogy valóban van valami a levegőben!Ha,és igazam volt...Mondjuk a végét sajnálom...

Itt is találkozunk új szereplőkkel,akik miatt olyan árulások,gyilkosságok, tragédiák és fordulatok keletkeznek,hogy azt megemészteni is időbe telik, erre így egymás után jönnek a felismerések.
Sajnos van a halottak között olyan is,aki miatt nagyon szomorú voltam,és azért eléggé hiányzott nem csak a szereplőknek de valamelyest nekem is.
A temérdek fordulat mellett pedig annyi természetfeletti erő mutatkozik meg,és annyi titokra derül fény,na meg az utolsó fejezet olyan kérdéseket von maga után,hogy az ember szája tátva marad.
Na meg persze a rengeteg akció,öldöklés,vér és undormány mellett jelen van a szerelmi szál is,amit már az első könyvtől kezdve vártam,és aminek nagyon nagyon örültem.Annak viszont már kevésbé,hogy milyen fordulatot vett ez a dolog...

Igazából egy szó mint száz,ez a könyv hiper-szuper fantasztikus könyv volt,amit vétek kihagyni,főleg azoknak,akik már belekezdtek a sorozatba.Nagyon akciódús,és még jobban kihozza az "orgyilkos a főszereplő" hangulatot.Csak ajánlani tudom!

Összegezve:10/10


      edit

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése