Published december 23, 2014 by Haradel with 0 comment

James Dashner:Tűzpróba (Útvesztő 2.)

Kiadó:Cartaphilus Kiadó
Kiadás éve:2014
Terjedelem:414 oldal
Sorozat:Útvesztő #2
"Thomas és társai azt gondolták, ha valaki élve kijut az Útvesztőből, akkor visszanyerik szabadságukat, folytathatják korábbi életüket. Ám a titokzatos VESZETT még nem végzett velük. Újabb próba, újabb rémálom vár rájuk.
A Föld felperzselt vidék, melyen zombiszerű gyilkos lények kószálnak. A kormányok eltűntek, a világ anarchiába süllyedt. A remélt szabadság helyett a csapat még kegyetlenebb megpróbáltatásnak néz elébe: vár rájuk a Tűzpróba. Ebben a világban már nincsenek egyedül - és a többiek csak akkor maradhatnak életben, ha ővelük végeznek. Vérfagyasztó kalandokkal teli útjuk során nyoma vész a csapat egyetlen lány tagjának, Teresának, és a fiúk elhatározzák, hogy felkutatják, még ha ez az életükbe kerül is. Fogalmuk sincs róla, micsoda elképesztő veszélyek várnak rájuk. Nincsenek szabályok. Nincs segítség. A tét az életük. Thomasban pedig lassan felébred a gyanú: vajon nem az ő elméjében rejlik a szabadulásuk kulcsa?"




Véleményem: WTF? Ez meg mi a fene volt?Mármint tetszett,de annyira sok furcsa rész volt benne,hogy azt már nehéz volt követni.

Természetesen ebben a részben sincs nyugtuk a fiúknak.Ugyan úgy itt is folyton életveszélyben vannak,sőt,van egy határidejük is,ami alatt teljesíteniük kell a "küldetésüket".
Pár fővel több mint egy csapat új szereplő jön a színre,akik között fontos emberek is vannak.
Az egyik ilyen,az Brenda.
Bár amikor először megjelent,a túlzott nyomulása miatt,mit ne mondjak,eléggé furcsa volt.Viszont lassanként kezdtem vele megbékélni vele.Viszont ezzel ellentétben Teresából elegem lett.Jól van,hogy kénytelen volt ilyen lenni,és ezt csinálni,de azért ez már kicsit túlzás volt.Sajnáltam Thomast,hogy ennyi mindent át kell élnie,és hogy önkéntelenül is ennyire bízott a lányban.
Visszatérve az új szereplőkhöz,Arisra nem tudok mit mondani.Nem volt számomra szimpatikus,és azért volt iránta utálatom,de annyira azért nem volt ellenszenves mint Teresa.Akit még megemlítenék,az Minho.Most övé volt a vezető szerep,amit ki is használt.Azért volt amikor bunkónak tűnt,de nagyon jó beszólásai voltak.Őt bírtam a legjobban.

A könyv nagy részében csak futottak,meg gyalogoltak-ami nem meglepő,hiszen határidejük volt-de azért bőven volt durva csapásokban részük.Kezdve a fejletépő fémgolyótól a buggyantakon át egészen az undorító szörnyekig.Meg persze ott vannak a természeti csapások és a nagy hőség.Na meg kiderül az is,hogy nem csak egyedül nekik kellett túlélniük az útvesztőt.
Bár ebben a részben erősebb (vagy legalább is annak tűnik) Teresa és Thomas kapcsolata,mégis,a szerelmi szál még mindig háttérbe van szorulva,ami szerintem nagyon jó.

Igazából én csak ajánlani tudom.Még mindig izgalmas,fordulatos,nagyon jó folytatás.A végén pedig ismét van egy epilógus...

Összegezve:10/10


      edit

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése