Published november 15, 2014 by Haradel with 0 comment

Rachel Hawkins : Demonglass-Démonüveg (Hex Hall 2.)

Kiadó:Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve:2014
Terjedelem:304 oldal
Sorozat:Hex Hall #2
"Sophie Mercer azt hiszi magáról, hogy boszorkány, és ezért került be a Hex Hallba, a kiskorú prodigiumok (vagyis boszorkányok, alakváltók és tündérek) javítóintézetébe, de rájön a családi titokra, és arra, hogy Archer Cross, aki iránt gyöngéd érzelmeket táplál, A Szem ügynöke. Azé a csoportosulásé, aminek egyetlen célja, hogy a prodigiumokat eltöröljék a föld színéről.Kiderül az is, hogy Sophie a világon élő két démon egyike – a másik démon az apja. De ami még ennél is rosszabb, hogy olyan varázserő birtokába került, ami életveszéllyel fenyegeti a szeretteit. Ezért úgy dönt, hogy Londonba megy, és aláveti magát a Megfosztásnak, annak a veszélyes rituálénak, ami során vagy a varázserejét veszti el örökre, vagy az életét.De amikor Angliába érkezik, megdöbbentő felfedezést tesz. Kiderül, hogy az új lakótársai is démonok. Valaki démonokat ébreszt, méghozzá azzal a hátsószándékkal, hogy felhasználja az erejüket – és nem biztos, hogy jó célokra. Eközben A                                                    Szem Archer Cross segítségével tovább vadászik Sophie-ra, de Sophie                                                    már nem érez a fiú iránt semmit. Vagy mégis?"



Véleményem:Azóta várom a második részt,mióta elolvastam a Hex Hallt.Ezért amint tehettem meg is szereztem a könyvet.Nem csalódtam benne.

Szerencsével ez nem egy szokásos második rész.Ez egy olyan folytatás,ami még az első részénél is érdekesebb,pedig azért az sem volt unalmas.Hogy miért?Akció dús volt,érdekes,rejtélyes,fordulatokkal teli,és azért egy kis gondolkodásra is késztetett.Sok új,furcsa,néha zavarba ejtő információkat tudunk meg,amin néhol felröhög az ember,valamikor meg leeseik az álla a meglepetéstől.
Sophiet itt is ugyan úgy szerettem.Szerencsére meg maradtak a szarkasztikus megjegyzései,amik miatt igazán szeretem ezt a sorozatot.
Ne feledkezzünk meg a két fiúról sem,Archerről és Calről,akik Sophival együtt egy szerelmi háromszöget alkotnak.Persze Archer éppen veszélyes ellenségnek számít,Cal pedig közelebb áll Sophiehoz mint azt gondoltuk volna,de ahogyan azt már az első részben is megtudtuk,a lány a rossz fiúkat vonzza.Mivel Archert az előző részből nagyon szerettem,most viszont Cal lett a kedvencem,nem tudok dönteni,hogy melyikőjüket kedvelem jobban.

Az új helyszíneknek köszönhetően rengeteg új szereplővel találkozunk.Elsősorban Sophie apjával és két igen csak különös fiatal démonnal.Utóbbiak fontos szerepet játszanak a történetben.Nem tudják,hogyan lettek démonok,sem azt,hogy ki változtatta őket azzá.Daisy rögtön megszereti Sophiet,nagyon kedves mindenkivel.Nick viszont kezdetben nagyon ellenséges,de később ő is megbarátkozik az új lakókkal.
Valamint a meg maradt Tanács tagokkal is találkozunk,akik között vannak különös titkokkal teli emberek is,akiknek közük van a két démonhoz.

Nagyon tetszett a könyv.Izgalmas volt,fordulatokban gazdag,akció dús,és vicces volt.A vége pedig olyan befejezetlen maradt,hogy folytatásért kiált.Remélem,hogy a harmadik rész sem veszt a színvonalából,esetleg még jobb is lesz,és végre Callel is történjen valami jó,ne csak ő húzza a rövidebbet.
Csak ajánlani tudom.Akik már olvasták a Hex Hallt,azok mindenképpen olvassák el ezt a részt is,nem fogtok csalódni.

Összegezve: 10/10
      edit

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése