Published július 06, 2014 by Haradel with 0 comment

Szabó Tünde : Az alibi


"Nem hagyhatod,hogy a hazugság győzzön
Kiadó:Ciceró Kiadó
Kiadás éve:2014
Terjedelem:456 oldal
Sorozat:Balla Adrienn #1
A cseppet sem átlagos természetű Adrienn, a Bébé tizenegyedikes diákja egy nap borítékot talál a küszöbön. A benne lapuló pendrive Adrienn osztálytársa, Balázs eltűnésének nyomozati anyagát tartalmazza, vagyis annak egy részét.A helyes, de szemétkedésre hajlamos Balázs pár hónappal korábban lelépett otthonról, mindenki szerint azért, hogy megszabaduljon utált szüleitől.Adrienn az újonnan felfedezett tények nyomába ered, miközben egyéb gondja is akad. Egyik este a parkban rajtakapja romantikus értelemben foglalt osztálytársát, Katát, a suli fenegyerekével, Janóval.Másnap egy lány az évfolyamról megvádolja Janót, hogy leütötte és kirabolta, Adrienn viszont tudja, hogy ez képtelenség. Ki kell derítenie az igazságot, bár ellenségeinek száma egyre szaporodik."


Véleményem:Viszonylag könnyed ifjúsági regény,ami (bár nem öltek meg senkit) kicsit kriminek is felfogható.
Erre a könyvre is úgy akadtam rá,hogy újdonságokat kerestem,és megakadt a szemem a borítóján.Majd elolvastam a fülszövegét,amitől még kíváncsibb lettem.
Tetszett.Nem lett a legkedvencebb könyvem,de nem volt rossz.
Jó volt az alaptörténet,ez a bűntényes,gimisek közti vádaskodásos,nyomozós,több szálon futó sztori.

Ugye,az a lényege,hogy Adrienn tudja,hogy nem Janó a tettes,persze senki sem hisz neki.Éppen ezért a saját kezébe veszi a dolgokat,és barátai,ismerősei segítségével be akarja bizonyítani a fiú ártatlanságát.
Mind eközben kap egy pendrive-ot ,amin az eltűnt fiú nyomozati anyagának egy része van.Mivel ez már önmagában különös,meg még azt sem érti,miért pont neki küldték el,ezért ennek a dolognak is elkezd utána járni.Mindeközben persze eszméletlenül sok hazugságnak lesz fültanúja,különös,árulkodó dolgoknak pedig szemtanúja.kutakodásával pedig magát is veszélybe sodorja.

Tényleg rengeteg hazudozás van benne,hisz mindenki magát,vagy esetleg egy számára fontos személyt próbál megvédeni.
Persze Adrienn is hátrányban van,hiszen miért is hinnének neki,amikor ott van az áldozat,és Kata,akik mind ezt tagadják,és persze a legtöbben inkább nekik hisznek.Szerencsére van aki Adrienn oldalán áll,ilyen például legjobb barátja,Karesz,a gyanúsított húga,Vica,és még néhányan,akik átlátnak Gyöngyi külsején.
A nyomozást pedig a sok egymásutáni tévedés, magán akció is nehezíti.
Példa:(VIGYÁZAT!CSELEKMÉNYLEÍRÁS KÖVETKEZIK!) Peti magára vállal egy el nem követett bűntényt,nehogy Janót nézzék bűnösnek,miközben Adrienn minden erejével próbálja bebizonyítani ártatlanságukat.Ezzel is nehezítik a munkáját.

Néhol humoros is volt a könyv,bár legtöbbször inkább Karesz és Adrienn csipkelődése volt a vicces.
Az ő fiú-lány közti barátságuk tényleg igaz volt,mivel kénytelen kelletlen,de mindig számíthattak egymás segítségére.Pont ezért a kedvenc szereplőm Karesz.

Igazából csak a vezetéknevek zavartak be néha,és kellett megnéznem a könyv elején,hogy kiről van szó,de egyébként nem volt vele különösebb problémám.

A vége befejezetlen maradt,úgyhogy már várom a folytatását.
Csak ajánlani tudom,ha megveszed sem veszítesz semmit.

Összegezve:8/10








      edit

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése