Published március 14, 2015 by Haradel with 0 comment

Marissa Meyer:Scarlet

Kiadó:Alexandra Kiadó
Kiadás éve:2014
Terjedelem:496 oldal
Sorozat:Holdbéli krónikák #2
"Cinder, a kiborglány kalandjai folytatódnak – éppen szabadulni próbál cellájából, de még ha sikerül is neki, ő lesz a Nemzetközösség legkeresettebb szökevénye. 
Eközben franciaföldön nyoma vész egy idős asszonynak, Michelle Benoit-nak, gyönyörű és makacs unokája, Scarlet pedig rendületlenül keresi. A vörös hajú francia szépséggel a nyomozása során egyre különösebb találkozások történnek. Megismerkedik Farkassal, az egyszerre vonzó és ijesztő pankrátorral, akivel együtt erednek a rejtélyek nyomába. De a rejtélyek csak sokasodnak, miután megismerkednek Cinderrel. 
Ahogy közös erővel próbálják megakadályozni, hogy Levana királynő végveszélybe sodorja a Föld teljes lakosságát, lassanként fény derül arra is, mi köze egymáshoz Scarletnek és Cindernek…"



Véleményem: Már nagyon vártam ezt a részt,hiszen már a Cinder is nagyon megfogott ezzel a mesés alappal.A Scarlet is ilyen,hiszen van egy vörös hajú női főszereplőnk ,akinek a nagymamáját elrabolták,a fő gyanúsított pedig Farkas(aki egyébként nem állat).Igen,erről azonnal a Piroska és a farkas jut eszünkbe,viszont a két történet között ennél nagyobb hasonlóság nem igen van.Ez is abban a korban,sőt,időszakban játszódik mint a Cinder.Pontosabban ,a bált követő naptól kezdve követhetjük nyomon Scarletet .Csak itt most nem Új Pekingben,hanem Franciaföldön játszódik a fő cselekmény.Az idő nem véletlen,hiszen miközben Scarlet a nagymamáját keresi Cinder történetét is tovább követhetjük,aki éppen új útitársával menekül,és próbálja megtalálni  az eltűnt Michelle Benoit-ot,hogy meg tudja állítani a gonosz Levana királynőt.Éppen ezért majd a két főszereplő útja keresztezi majd egymást.Három visszatérő,váltakozó szemszöget ismerhetünk meg: Cinderét, Scarletét,és Kai hercegét,aki még mindig érez valamit a kiborg lány iránt,valamint kezd rájönni,hogy a királynőnek milyen sötét tervei vannak vele,és  a Föld teljes lakosságával szemben.

Scarlet is Cinderhez hasonlóan egy nagyon bátor,kemény csaj.Nem riad vissza semmiről,főleg ha egy számára fontos személyről van szó.Thorne-t nagyon bírtam.Ő volt itt a beképzelt,viccelődő szépfiú,akit nem lehetett nem szeretni.Néha Jack Sparrow jutott róla eszembe,amikor folyton kapitánynak minősítette magát.

Nehogy a könyv vége unalmas legyen,vagy nehogy véletlenül nem függővéggel fejeződjön be,a szerző még berakott egy durva inváziót,amit csak Kai herceg állíthat meg egy igen súlyos döntéssel,mégpedig olyannal,aminek a megállítására törekszik Cinder.Úgyhogy remélem minél előbb megkapjuk a folytatást,mert már nem bírok ennyit várni.
Nekem nagyon tetszett ez a rész,várakozáson felüli volt a számomra.Nagyon jó folytatás,és cseppet sem unatkoztam rajta.Én csak ajánlani tudom.

Összegezve:10/10
      edit

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése