Published június 01, 2014 by Haradel with 0 comment

Tavi Kata :Nyitótánc


Kiadó:Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve:2013
Terjedelem:358 oldal
Sorozat:Sulijegyzetek #1

"Lilla imád táncolni, épp ezért alig várja az új középiskolát és a tánccsoportot, az új barátnőket, no meg a helyes fiúkat.
Csakhogy a szomszédba költözött nyáron a leghelyesebb srác, a kosaras Krisztián, aki úgy fest, mint egy rockisten.
A szülők azt mondják, valaha ők barátok voltak, de akkor miért olyan elutasító Krisztián?
Mi zajlik a kosárcsapatban, miért vitáznak egymással a fiúk, hol nyíltan, hol burkolva? Tényleg a tehetség számít?
Mi történik a lányok között? Hogyan lehet barátságból elutasítás, szeretetből harc? Van-e megbocsátás egy lánycsapatban?
Lilla nagyszájúan lavíroz az iskola nyüzsgő életében, barátságok és szerelmek között. Szurkol a kosárcsapatnak, szenved a feleltetések alatt, és hol örömmel, hol bánatosan éli a középiskolások mindennapi, ám izgalmas életét."


Véleményem: Kicsit féltem neki kezdeni.Az utóbbi időkben annyi ilyen gimisekről szóló,több kötetesre tervezett regény jelent meg (több kevesebb sikerrel,több kevesebb hasonlósággal ) ,hogy szerintem ez a téma kissé már elcsépelt lett.
Szerencsére az aggályaim hamar eltűntek.

Sok minden tetszett benne.Pontosítok: az egész tetszett!
Hogy miért?
A szereplők nagyon tetszettek.Mindenféle személyiségű volt köztük.Nekem személy szerint Jázmin volt a kedvencem és Márk.
Volt benne bőven poén is.Némelyik viccesebb volt,némelyik kevésbé.De nem voltak erőltettek.
Bár én nem táncolok (nem is tudok) de tetszett az ötlet.Mármint,hogy olyan iskolába járnak,ahol táncot,rajzot,sportot lehet tanulni.
A "központi" fiú,Krisztián pedig nem a legmegszokottabb.Mármint jól néz ki,mint minden szépfiú,de a haja például hosszú,ő maga kosarazik,és (bár ez nem teljesen derül ki) de nem teljes mértékben nem törődöm típus.

SOILER!
Bár a végén jóra fordul ez a dolog,de azért sajnáltam amikor Flóra stílust,és ezzel együtt barátnőket váltott.
Persze a végén mindent belát,és kibékül a lányokkal.
SPOILER VÉGE!!

Lilla egy viszonylag normális lány,aki azért valamelyest még népszerű is.Csak az a baj vele,hogy kicsit nagy a szája,és akkor is beszél amikor nem kéne.Mint egy normális embernek,sajnos neki sem sikerülhet minden.Sem a barátság és a szerelem terén,sem a tanulásnál.
Persze itt is van egy terrorizáló lány,aki történetesen Lillát szemelte ki,csak azért,mert ő megmondta a véleményét Flórának.

Vannak szépfiúk,ezért persze vannak riválisok,akik nem mások,mint nagy sötétségben élő plázacicák,és kirívó öltözékű,ugyan csak ész nélküli lányok.

Nekem nagyon tetszett az egész történet.Humoros,régi múltakkal teli fiatalokkal teli regény,ami nagyon szórakoztató.

A szereplőket titkok és régi emlékek veszik körül,aminek csekély részét tudtuk csak meg.Úgyhogy már nagyon várom a következő részt!!

Összegezve: 9/10






      edit

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése