Published június 23, 2014 by Haradel with 0 comment

Kiera Cass : Párválasztó történetek-A herceg , A palotaőr


Kiadó:Gabo Kiadó
Kiadás éve:2014
Terjedelem:256 oldal
Sorozat:A Párválasztó #0,5&#2,5




"Mielőtt America Singert beválasztották a Párválasztóba… Szerelmesek voltak egymásba Aspen Legerrel, a Hatossal… Maxon hercegnek pedig egy másik lány volt a választottja… Ismerd meg a Párválasztó-trilógia előzmény történeteit és a főszereplők családfáját, valamint olvasd el a szerzővel készült interjút, és még sok minden mást!"



       


A herceg (Párválasztó 0,5 )

Nagyon kíváncsi voltam arra,hogy a Párválasztó előtt milyen volt Maxon élete,és milyen volt a kapcsolata-az egyszer említett- Daphne-val.
Picit csalódtam benne,hiszen azt gondoltam,kicsit későbbre is visszanyúlik.Viszont azt legalább megtudtuk,hogy mi volt közte és a francia lány között,és hogy ő hogyan érezte magát az események előtt.Azt,hogy ő épp olyan ideges volt,mint sok lány,és hogy neki is nagyon nehéz volt ez az egész.
Nem mellesleg azt is megtudtuk,hogy már az elején hogy érzett America után,és hogy hogyan állt a lány kezdeti megnyilvánulásaihoz,és alkalmanként elég fájdalmas cselekedeteihez.


        A palotaőr (Párválasztó 2,5)

Ebben a részben megtudhatjuk,hogy mit érez igazán Aspen America iránt,és hogy mi a véleménye,benyomása Maxonról.Igazából ettől is többet vártam.Például arra is kíváncsi lettem volna,hogy hogyan került a palotába,milyen volt számára ott az első pár nap,és hogy (SPOILER VESZÉLY AZ IGAZIBÓL)hogyan jött össze Lucy-val. (SPOILER VÉGE)
Viszont legalább az legalább kiderült,hogy mi is a feladata,hogyan értesül a dolgokról,mennyien kedvelik,ismerik Aspent,és hogy mi történik vele,mi a feladata ha a lázadók betörnek.
Valamennyire még az élet körülményeire is fény derül.

Annyiból is érdekes,(A herceggel együtt) hogy olyan események vannak leírva Maxon és Aspen szemszögéből,amit egyébként már ismerünk,csak America élményeként.


A palotaőrön és A hercegen kívül még bónusz fejezetek is találhatóak a könyvben:Kérdezz-felelek az írónővel;a kiválasztott lányok teljes névsora;kasztok listája;America,Aspen és Maxon családfája, A Párválasztó és Az Elit hivatalos lejátszási listája.
Elég érdekesek,főleg a családfák,és az utánuk található háttértörténet a szereplőkről és családjukról.

Ajánlani tudom,mert elég érdekes,főleg azok számára,akik már elolvasták a sorozatot.

Összegezve:9/10


      edit

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése