Published június 25, 2014 by Haradel with 0 comment

Marni Bates :Segítség,Youtube-sztár lettem!



Kiadó:Móra Kiadó
Kiadás éve:2013
Terjedelem:272 oldal
Sorozat:Smith Gimi #1

"Ismertnek lenni nagyon menő, ugye? Tévedés! A tizenhét éves Mackenzie-t például egyáltalán nem zavarja, hogy két barátján kívül a többi diák csak akkor vesz tudomást a létezéséről, ha a leckéjüket kell megírnia. Szóval igazi lúzer. 
Ám a békés névtelenségnek vége, amikor hátizsákjával véletlenül padlóra küldi az egyik izomagyú focistát, sőt egy hisztirohammal kombinált újraélesztést is bemutat a fél suli előtt… A kínos jelenetről készített videó azonnal fölkerül a YouTube-ra, és több millió kommentelő, meg persze az egész gimi Mackenzie-n röhög. De amikor egy népszerű rockbanda klipet készít a felvételről, a lány egy csapásra sztár lesz. A szerelemben viszont ugyanolyan lúzer, mint volt. Mert mi van, ha túl későn jön rá, hogy a nagy médiacirkusz közben elszalasztotta a tökéletes srácot, akinek egyáltalán nem kellett a felhajtás ahhoz, hogy észrevegye őt…"


Véleményem: Igazából nem is tudom mit vártam ettől a könyvtől.Nem tudtam elképzelni,hogy miről is szól részletesen egy olyan könyv,aminek ez a címe,amitől pedig mosolyra húzódik a szám,és kicsit értetlen képet vágok hozzá.Szerencsére végül beszereztem.Nem hiába...

Mackenzie egy teljesen átlagos lány,akinek egészen addig sikerül láthatatlannak lennie,míg nem egy véletlen baleset folytán-amit felvettek videóra,és YouTube-ra felrakták-kínos helyzetbe kerül.Először mindenki csak röhög rajta,majd miután klip készül a videóhoz,mindenki kedves és hízelgő lesz hozzá.Ő szerepel a címlapon,a sajtó üldözi,miközben más problémái is vannak.Mint például az,hogy már régóta bele van zúgva egy srácba,aki Mackenzie híressé válása előtt rá se bagózott a lányra.Persze az sem elfelejtendő,hogy a suli legmenőbb diákjának korrepetálásokat tart,és aki végig segített a lánynak,pl. kimentette a sajtó kereszttüzéből,és vigyázott rá,és akivel előbb utóbb nagyon jó barátokká válnak....

Az alap ötlet nagyon nagyon tetszett.Tényleg elég egyedi ötlet,legalább is ezelőtt még egy ilyennel sem találkoztam.Már nagyon hiányzott egy olyan könyv,ami könnyed,szórakoztató,nem túl hosszú,és nem vámpírokról meg angyalokról szól,nem is napló regény,vagy a sokadik gimis történet.Ebben az egy könyvben ezt mindet megkaptam nagy örömömre.Régen szórakoztam ilyen jól egy könyvön,és persze Mackenzien,és a bénázásain.Bár vannak benne dolgok,amik nem annyira valós szerűek,de ebből nem volt sok,és nem is voltak annyira észrevehetők,vagy eltúlzottak.

Az írónő stílusa tetszett.A karakterek is szerethetőek,és teljesen át lehet érezni a helyzetüket.
Nekem nagyon nagyon tetszett a könyv,csak ajánlani tudom!Olvassátok el bátran!

Összegezve:10/10


      edit

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése