Published június 22, 2014 by Haradel with 0 comment

Colleen Houck : A tigris utazása


Kiadó:Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve:2014
Terjedelem:686 oldal
Sorozat:Tigris #3
"Veszély.Szívfájdalom.Választások.
 Túl hosszú idő örökké várni az igaz szerelemre?
Öt mitikus kínai sárkány és a nyílt tenger várja a tizenkilenc éves Kelseyt, aki nekivág harmadik küldetésének ‒ ezúttal, hogy megszerezze Durga istennő fekete gyöngysorát, és felszabadítsa szeretett Renjét mind a tigrisátok, mind a hirtelen támadt amnéziája alól. Ren rosszfiú öccsének, Kishannak azonban más tervei vannak, és a két fivér ringbe száll Kelsey kegyeiért,miközben együtt próbálnak túljárni mindazok eszén, akik útjukat állják céljaik elérésé során.
A tigris utazása, a Tigris-sorozat harmadik kötete egy lebilincselő történetet varázsol elénk tele misztikus teremtményekkel,összetört szívekkel és olyan kalandokkal, amelyek hatására mindvégig tűkön ülünk és rágjuk a körmünket, miközben Kelsey, Ren és Kishan hajója a végzetük felé úszik. "

Véleményem: Amikor megérkezett,és kibontottam a könyvet,kicsit megrökönyödtem a hosszúsága miatt,hiszen az előző részei kissé rövidebbek voltak.Viszont ez szerencsére nem jelentett gondot.
A történet tartalmát elég jól leírja a könyv hátulján található írás (a dőlt betűs rész).
Viszonylag gyors a történések menete,jól lehet haladni az olvasásával.Valóban elég izgalmas,főleg hogy több próbatételt is ki kellett állniuk.És úgy látszik,hogy a könyv hosszúsága egyenesen arányos a több szenvedéssel.Nem feltétlen a fizika szenvedésre gondolok,hanem arra,hogy lassan az egész olyan volt,mint egy Latin-Amerikai szappanopera.
SPOILERT TARTALMAZHAT! 
Tehát most arra gondolok,hogy mivel Ren nem emlékszik semmire (amiről,mint később kiderül,ő tehet ,de a jó ügy érdekében) ezért újra külön vannak Kelsey-vel.Majd újra összejönnek.Majd újra szét mennek.Majd Kelsey összejön Kishannal,mire Ren megint emlékszik mindenre,ezért újra Kelseyt akarja.Mindeközben Kelsey nem tudja mit csináljon,ezáltal létrejön egy idegtépő,kibírhatatlan szerelmi háromszög.
SPOILER VÉGE!
Annyira tele van az egész  könyv a Kelsey és a fiúk közti vonzalmakkal,hogy komolyan mondom,már azt hittem,hogy az egyik sárkánnyal is összejön a végén...
Ezt leszámítva ez a rész nagyon eseménydús, érdekes.Főleg azért,mert,ahogyan azt már említettem,több veszélyes és nehéz feladatot kell végrehajtaniuk,hogy megszerezzék a következő tárgyat,ami szükséges az átok megtöréséhez.
Kedvenc szereplőm ebből a részből,talán Wes volt.Igaz,hogy keveset szerepelt a könyvben,viszont Kelsey semmiképpen,Ren semmiképpen,és most Kishan sem igazán.
A mitológiai háttere/szereplői ismét nagyon tetszett(ek).A sárkányokat is szerettem,természetüktől függetlenül.A kihívások is tetszettek,izgalmasak voltak,némelyik pedig ijesztő is.
Jobban tetszett mint a második része.Érdekesebb volt,bár mind a három főszereplőt megutáltam egy kötet alatt.Ez azért szép teljesítmény.
Egyébként csak ajánlani tudom,nagyon jó rész.Igazából csak ez a szerelmi szenvedés nem tetszett.
Összegezve:9/10

      edit

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése