Published június 23, 2015 by Haradel with 0 comment

Marni Bates:Láthatósági mellény lúzereknek

Kiadó:Móra Kiadó
Kiadás éve:2014
Terjedelem:320 oldal
Sorozat:Smith Gimi #2
"„Nem leszek többé Láthatatlan!” − Ez Jane Smith új jelmondata. A stréber lányt addig nem zavarta, hogy mindenki átnéz rajta, amíg két barátjával osztozott a lúzersorsban. De amióta Mackenzie Logannel jár, Corey-t pedig leköti rocksztár pasija, Jane magára maradt. És ebből elege van! Amikor a suliújságnál megbízzák, hogy írjon egy ütős vezércikket, úgy érzi, végre megmutathatja, nem az az életképtelen kiscsaj, akinek mindenki hiszi. Arra azért nem számít, hogy ehhez előbb be kell mosnia egy izomagyú focistának, sőt még a suliból is felfüggesztik. És arra végképp nincs felkészülve, hogy egy idegesítő, szexi fotós srácot varrnak a nyakába, aki a sírba kergeti. Vagy inkább életre kelti?"

Véleményem:Mackenzie után most legjobb barátnője,Jane életét ismerhetjük meg.Jane nem éppen közkedvelt,próbál az árnyékban maradni.Viszont barátai élete megváltozott,elfoglaltak lettek,így egyedül maradt.Elhatározza,hogy a suliújságnál ki fog követelni egy új rovatot,ennek viszont az lesz a vége,hogy neki kell megírni a címlapsztorit.Ezzel együtt ráakasztják az újság jóképű,viszont nagyon idegesítő fotósát is.Mindeközben verekedésbe  keveredik,randizik,és összebarátkozik egy olyan személlyel,akire senki sem számítana.
Újra kaptunk egy nem túl népszerű,és nem igazán talpraesett lányt,valamint egy szexi fiú,akik kezdetben ki nem állhatják egymást.Na,vajon mi lesz a végén?Gondolom mindenki ki tudja találni.Igen,ez egy elég klisés szerelmi szál.Viszont eközben is sok minden történik.Egy félreértés és bosszantás miatti rövid kamu járás,egy elég kínos színjátszói meghallgatás,egy új és meglepő barátság,valamint egy jó nagy beolvasással járó érzelmi kitörés.
Jane nagy fejlődésen megy keresztül érzelmi és szociális tekintetben egyaránt.A kezdetben visszahúzódó,félénk lány a végén már mer kiállni magáért,és kiadja magából minden addig felhalmozódott sérelmét.Az elején elég bunkó azzal a barátnőjével,akivel Mackenzi hiánya miatt van,és olyan dolgok miatt akad ki rá,amiket ő is ugyan úgy csinál,és ő is ugyan úgy viselkedik.Ami miatt szimpatikus volt egy kicsit az az,hogy ő is könyvmoly.
Nem volt rossz a könyv,Marni stílusát pedig nagyon szeretem.Viszont ez érezhetően gyengébbre sikerült,mint az előző rész.Bár Jane családját és hátterét kicsit megismerhetjük,de maga a karakter nem a legszerethetőbb,és kicsit többet is szívesen megtudtam volna róla.Az eddig is ismert szereplők (Mackenzie,Logan,Corey) csak néha tűntek fel,akkor is azért,hogy vagy túlságosan is védelmezzék Janet,vagy mérgesek legyenek rá.Egyébként meg magára hagyták,amikor a legnagyobb szüksége lenne a barátaira.Elég ellenszenvesek voltak ebben a kötetben,annyi biztos.
Tetszett a könyv,jó Mackenzie baráti körét is megismerni,és Marninak remek stílusa és humora van,ami mindig nagyot dob a könyvein.Mindenképpen megér egy esélyt,főleg annál,akit érdekli ez a sorozat.

Összegezve:8/10
      edit

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése