Published június 19, 2015 by Haradel with 0 comment

Kiera Cass:The Heir-A koronahercegnő

Kiadó:Gabo Kiadó
Kiadás éve:2015
Terjedelem:372 oldal
Sorozat:A Párválasztó #4
"35 UDVARLÓ. 1 HERCEGNŐ. KEZDETÉT VESZI EGY ÚJ PÁRVÁLASZTÓ.Eadlyn hercegnő kislánykora óta hallhatta a véget nem érő történeteket arról, hogyan ismerkedett meg édesanyja az édesapjával. Húsz éve történt, hogy America Singer benevezett a Párválasztóba, és elnyerte Maxon herceg szívét, akivel azóta is boldogan éltek. Eadlyn mindig is igen romantikusnak találta szülei tündérmesébe illő történetét, habár soha eszébe nem jutott volna a nyomdokaikba lépni. Ha rajta múlik, a házasságot addig halogatja, amíg csak lehetséges.Csakhogy egy hercegnő sosem rendelkezhet maradéktalanul az élete felett, így bármennyire hevesen tiltakozik is, Eadlyn sem kerülheti el a saját Párválasztóját.Eadlyn egyáltalán nem számít arra, hogy saját története a szülei meséjéhez hasonlóan boldogan végződik. Amikor azonban megkezdődik a versengés, talán mégis mutatkozik arra némi esély, hogy az egyik udvarló elnyerje a szívét, felfedje az összes előtte álló lehetőséget, és ezzel azt is bebizonyítsa, hogy Eadlyn számára korántsem olyan lehetetlen rátalálni a saját boldogságára, mint azt képzelte."

Véleményem:Már nagyon vártam,tényleg.Kíváncsi voltam rá,hogy America és Maxon lánya hogy viselkedik a saját Párválasztóján,ahol 35 udvarló verseng a kezéért.Különben is,35 pasi egy helyen? Ez csak érdekes lehet.A borítója pedig gyönyörű.Szerintem az eddigi kötetek közül ezé a legszebb.
Maxon Párválasztója után lánya,Eadlyn párkeresésére kerül sor.Rendhagyó módon most nem 35 lány,hanem 35 fiú verseng egymással a leendő uralkodó kegyeiért.Eadlyn ellenzi ezt a dolgot,hiszen ő nem akar magának párt,valamint nem akar csak azért részt venni egy ilyenben,mert a csoportok eltörlése utáni zűrzavarról elterelje ezzel a figyelmet.Elhatározza,hogy minden tőle telhetőt megtesz azért,hogy minél hamarabb haza menjen valamennyi udvarló.Ám egy idő után egyre közelebb kerül hozzájuk,ami a döntését,és az elhatározását is nehezíti.

Az előző részekben America nagyon idegesítő volt.Itt viszont már tényleg egy felnőtt nő volt,aki éretten gondolkodik,viselkedik,és nem megy folyton a maga feje után.Maxon is már sokkal felnőttesebb,rengeteg dolga van,amik miatt stresszel,de még mindig nagyon szereti a feleségét,a családját,és a jó tulajdonságai megmaradtak.A gyerekeik is kedvesek,szeretetre méltóak,a kisebbek közül van,akinek a rosszaságok járnak a fejében,van aki pedig meglepően okos.Aztán ott van Eadlyn.A legidősebb.Akitől falra tudtam mászni.Komolyan,még egy ilyen beképzelt,elkényeztetett,lenéző,szinte csak a saját érdekeit néző lányt még nem láttam.Nagyon utáltam,és erősen remélem,hogy a továbbiakban meg fog változni,és esetleg még szeretni is fogom.
A kérők közül Kilet annyira nem szerettem.Nem igazán volt szimpatikus,meg amit Eadlynnel műveltek…Pontosabban amit Eadlyn művelt vele…Kíváncsi leszek,hogy mi lesz ebből. A  kedvencem mindenképpen Erik.Oké,jó,tudom hogy ő hivatalosan nem vesz részt a Párválasztóban,de akkor is ő a legérettebb,leggondoskodóbb,és egyszerűen imádom ezt az embert.Szinte annyira mint a másiknál Maxont. Na meg persze Henrit is nagyon szeretem.
SPOILER!!
Amúgy ha a végén Kile lesz a kiválasztott,akkor én elég csalódott leszek.Nem csak azért mert nem szeretem,hanem mert az túlságosan is kiszámítható lenne.Remélem,hogy az írónő nagyon jól fogja befejezni.(És persze szurkolok Eriknek :D )
SPOILER VÉGE!

Annyira ezt a kötetet nem érzem erősnek,bár valószínűleg ez azért is van így,mert ez egy új „mesét” indított el.Azért itt is megismerhetjük a nép haragját,és nem tetszését,és ezzel együtt a csoportok eltörlésének következményét is.Egy új Maxont és Americát ismerhetünk meg,és a barátaik életébe is bepillanthatunk (Lucy és Aspen,Marlee és a férje,sőt,még May-el,America húgával is találkozunk).
Már várom a folytatást,és a karakter fejlődéseket,valamint jó néhány ügy végkifejletére is kíváncsi vagyok.

Összegezve:8/10
      edit

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése