Published február 22, 2015 by Haradel with 0 comment

Julie Kagawa:The Iron Queen-Vaskirálynő

Kiadó:Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve:2014
Terjedelem:404 oldal
Sorozat:Vastündérek #3
"A nevem Meghan Chase.
Azt hittem, vége. Vége a tündérekkel töltött időnek, annak, hogy lehetetlen döntéseket kell hoznom, fel kell áldoznom a szeretteimet. Azonban most vihar közeleg – egy seregnyi vastündér, akik minden tiltakozásom ellenére visszarángatnak magukkal. Eltépnek a kitaszított hercegtől, aki megesküdött, hogy mellettem marad, és egy olyan háború mélyére hajítanak, amelyet aligha élhet túl bárki is.
Nincs visszaút."





Véleményem:Folytatódik a történet,Ash és Meghan az emberek világában vannak száműzetésben. Persze itt sincs nyugtuk,hiszen már az elején rájuk támadnak,majd segítséget kell kérniük,végül ismét a tündérek közt találják magukat.A feladatuk pedig az,hogy legyőzzék a trónbitorlót,hogy ezzel megmentsék Sohaföldet és az ott élő tündéreket a teljes pusztulástól.A két udvarnak is össze kell fognia,hogy addig is feltartsák a vastündéreket.
A szereplők közül először Mab királynőt említeném meg,ugyanis a kegyetlen,szigorú,jégszívűsége mögött egy törődő,néha érző lélekkel ismerkedhetünk meg,aki a látszat ellenére igenis félti és szereti a fiát.Meghan kezd felnőni,már nem olyan idegesítő mint az előző részekben.Azért nem volt 100%-ig elviselhető,de érződött a fejlődés,és az,hogy mennyire a szívén viseli Sohaföld sorsát.Emellett pedig még a varázs erejét is megtanulja használni,persze rengeteg fárasztó gyakorlás árán.
Asht még mindig ugyan úgy,változatlanul szeretem.Neki is megismerhettük az érzelmesebb, kedvesebb,"lágyabb" oldalát is.Igazán szerette Meghant,bármit megtett volna érte.Ebben a kötetben éreztem azt először,hogy tényleg összeillenek.
Puck maradt a régi mókamester,akit csak imádni lehet a hülyéskedései miatt.
Kacor még mindig kedvenc a nemtörődömségével,és az utálatosságával,ami mögött szeretet van.
A főbb szereplők mellett ott van még Leanansidhe és Paul is.Utóbbiról több szó esett,és fontosabbnak számított,előbbi pedig sajnos nem kapott olyan sok szerepet.Szívesen olvastam volna még róla.
Aztán ott volt még Glitch is,akivel a kezdeti utálat ellenére a végére megbékéltem.
Izgalomból nem volt hiány,az elejétől a végéig mindig történt valami,az egyik esemény követte a másikat.A vége pedig...Őszintén,ennyi szenvedés után valami nagyon jó happy end-re számítottam. Erre kapom ezt,ami elszomorító,ugyanakkor valamelyest komikus volt számomra.Úgyhogy már nagyon várom a Vaslovag megjelenését.
Akik az előző részeket olvasták,azoknak mindenképpen ajánlom,mert tényleg egy jó kikapcsolódás,és egy remek folytatás.
Összegezve:9/10
      edit

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése