Published április 18, 2014 by Haradel with 0 comment

Julie Kagawa : The Iron King -Vaskirály

Kiadó:Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve:2012
Terjedelem:372 oldal
Sorozat:vastündérek #1
Meghan Chase-re titkokkal teli sors vár-olyan,amit még kigondolni sem tudott volna.

Valami furcsa mindig volt Meghan életében;már hat éves kora óta,amikor édesapja eltűnt a szeme elől.Az iskolában sem tudott teljesen beilleszkedni...és otthon sem.

Amikor egy gyanús idgen kezdi távolról figyelni,és tréfakedvelő legjobb barátja egyszeriben a védelmezőjévé válik,Meghan érzi,hogy minden meg fog változni,amit csak ismer.
De a valóságot álmában sem tudta volna elképzelni-hogy ő egy mesebeli Tündérkirály lánya,és egyben tehetetlen báb egy öldöklő háborúban.De idővel kiderül,mire hajlandó azért,hogy megmentsen valakit,akit szeret,vagy hogy útját állja egy rejtelmes gonosznak,akivel egyetlen tündér sem mer szembenézni...és hogy megtalálja-e a szerelmet egy ifjú hercggel,aki szívesebben látná őt holtan,sem hogy közel engedje jeges szívéhez.

Véleményem: Érdekes.Nagyon érdekes...mármint jó értelemben.Az írónő egy új világot,történetet jelenít meg,egy,már régebbi "mese" néhány szereplőjének segítségével.


Először kételkedve álltam neki.Nem éppen az a fajta ember vagyok,aki annyira rajong a tündéres,szerelmi történetekért.Azt hittem,hogy azok a kis röpködő lények lesznek majd benne.De nem.Kellemesen csalódtam.

Ebben a könyvben a tündérek majdnem olyanok mint az emberek,csak a fülük kicsit hegyesebb.Végül is, olyanok mint a tündék.

Az egész arról szól,hogy az egyik nap a főszereplővel,Meghannal furcsa dolgok történnek:egy titokzatos alakot lát,akit a többiek nem vesznek észre,egy tréfa miatt(amit nem is ő követett el) az egész iskola előtt megalázzák,édesanyja megsérül,és teljesen megváltozik az öccse,akiről kiderül,hogy nem is a testvére,mert Ethant elrabolták és kicserélték egy (végül is ) szörnyre.Meghan a legjobb barátjával a keresésére indul egy más világba.


Sok felől hallottam már nem túl biztató véleményeket.Szerintem nem annyira rossz.A stílusáról és a szövegéről csak annyit,hogy bár tizennégy éves kortól ajánlott,de voltak benne szavak,részek amiket  nem éppen a  tizennégyes kor határba sorolnék.Lehet,hogy a mai fiatalok is így/ilyenekről beszélnek,de egy kicsit meglepődtem.Tehát most például a "balfasz" és a szatíros részre gondoltam.

A könyv többi része tényleg ennek a korosztálynak (is) való.

A főbb szereplőkről: A főszereplő,Meghan az iskolában nem túl népszerű,mégsem egy átlagos lány származása miatt.Legjobb barátja,Robbie (Puck) egy örök mókamester,aki folyton viccelődik,és próbálja megóvni a lányt. Ash herceg-aki származásának megfelelően-elég mogorva,és jeges szívű  SPOILER! de

Meghan "felmelegíti" a szívét,és összejönnek a két udvar ellenségeskedésének ellenére,tehát ez tiltott szerelem lesz SPOILER VÉGE! és ő segít Meghannak a küldetésében.

Külön kedvenc szereplőm nem lett.Semleges érzéseim vannak a szereplők iránt.


Összességében nem rossz történet,bár nem az a "dejóezakönyvnemtudoknélküleélni",hanem inkább egyszer olvasós.Annak tudom ajánlani,akit az ilyesmi történetek érdekelnek.(mármint a romantikus,izgalmakkal teli történetek).




Öszegezve:8/10




      edit

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése