Published november 03, 2017 by Haradel with 0 comment

Thor: Ragnarök


Rendező: Taika Waititi
Szereplők: Chris Hemsworth, Cate Blanchett, Tom Hiddleston, Tessa Thompson, Mark Ruffalo, Jeff Goldblum, Idris Elba, Karl Urban, Anthony Hopkins
Megjelenés éve: 2017
Játékidő: 130 perc

Thor elveszti pörölyét, majd elfogják az univerzum egy távoli pontján. Próbál visszajutni Asgardba, hogy megmentse a népét a Hela által előidézett Ragnarök pusztításától. Addig is túl kell élnie egy gladiátorharcot a Nagymester bajnoka ellen.
Véleményem
A 2011-ben készült Thor című film egy elfogadható, nézhető kezdése volt a sorozatnak, és bizonyos jeleneteire még most, évekkel az utolsó megtekintése után is emlékszem. A folytatásáról, a Thor: Sötét világról ez sajnos nem mondható el: középszerűre és felejthetőre sikeredett. Ezek után kezdetben nem is izgatott az új film híre. Azonban a rendező választás miatt kíváncsi lettem rá. Taika Waititi (Hétköznapi vámpírok, Vademberek hajszája) igazán különleges stílussal rendelkezik, sajátos humora van, amit én személy szerint nagyon szeretek. Éppen ezért kíváncsiságtól hajtva ültem be a moziba.

Ez a rész teljesen más mint az előző kettő. Mind hangulatban, mind látványban sokkal színesebb és izgalmasabb azoknál. A képi világ megkapó, és még az is,amit az előzetest látva giccsesnek könyveltem el, a filmben igazán klasszul fest. A soundtrack is szuper, sokat ad a nagy egész atmoszférájához.


A film fő újdonsága a humorosság. Már a legelső jelenettől kezdve ontja magából a poénokat és a komikus jeleneteket. Van egy-két beszólás, ami szerintem kevésbé vicces, és feleslegesnek tűnik, de alapvetően nagyon betalálnak az élcelődések, a szellemes megjegyzések és az adott helyzet miatt szórakoztatóvá váló szereplők.

Karakterek terén is észlelhetők a változások. Thor végre nemcsak egy nagydarab, gőgös istenke, hanem kezd igazi vezetővé válni. Loki egy menthetetlenül számító személy, de most megismerhetjük a jó oldalát is. Hulk kifejezetten szerethető, a Thorral való piszkálódása pedig mulattató. A régi,unalmas mellékszereplőket újak váltották föl. Közülük Valkyrie a legkiemelkedőbb, akinek a személyében egy nagyon badass női karakterrel ismerkedhetünk meg. Hela, a halál istennője sajnos nem lett túl emlékezetes főgonosz.
A színészek játékában nem találtam kivetnivalót, Jeff Goldblum pedig elképesztő a Nagymester szerepében. Kétség kívül a film egyik legemlékezetesebb szereplője.

Összességében nekem ez a film meglepetés volt, és örülök, hogy megnéztem. Csak ajánlani tudom mindenkinek, akár tetszettek az előző Thor filmek, akár nem.
Egy jó tanács: bár nagyon hosszú a stáblista, de érdemes végig várni, mivel két plusz jelenettel is kedveskednek a készítők.

Összegezve: 8/10

Előzetes:

                
      edit

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése