Published április 11, 2015 by Haradel with 0 comment

Mats Strandberg-Sara B.Elfgren:Kulcs


Kiadó:Geopen Könyvkiadó
Kiadás éve:2014
Terjedelem:862 oldal
Sorozat:Engelsfors-trilógia #3
"A Kör boszorkányaira egyre több megpróbáltatás vár. Van-e értelme, hogy megfogyatkozva tovább küzdjenek a világ megmentéséért? Maradt-e még esélyük a démonokkal szemben? Találnak-e új segítőket elvesztett barátaik helyett? Erőt ad-e vagy csak gyöngíti őket a szerelem? 
Vanessa, Anna-Karin, Linnéa és Minoo mind nehezebben cipelik a Kiválasztottak emberfeletti terheit. E világi és túlvilági ellenségeik állandó, halálos veszéllyel fenyegető jelenléte sokszor eltörpül a közöttük elmélyülő ellentétek, az önmagukkal megvívandó harcok félelmetes árnyaihoz képest. Akadnak olyanok is, akik szerint másnak kell az engelsforsi diáklányok helyébe lépnie, hogy teljesítse a lehetetlennek tűnő küldetést. Mert valakinek be kell zárnia a démonok világába vezető átjáró kapuját, hogy megakadályozza az apokalipszis eljövetelét. 
Mats Strandberg és Sara B. Elfgren letehetetlenül izgalmas trilógiájának befejező részében, a Kulcsban, életük legsötétebb helyeire jutnak el a fiatal hősök – valódi pokoljárás-történet az övék. Csupa szürke és fekete. Vajon mi az ára, hogy pont kerüljön a hátborzongató történet végére?"


Véleményem:Már nagyon nagyon kíváncsi voltam rá,hiszen az első két részt imádtam,és muszáj volt megtudnom,hogy végül mi történik a Kiválasztottakkal.
Még a nagy terjedelme sem riasztott vissza,sőt,kifejezetten örültem,hogy még ilyen sokáig részese lehetek a történetnek.

Már a kezdés is érdekes volt.Találkozunk Idával,és ő általa megismerhetjük a régebbi Kiválasztottakat,és Matilda történetét.Az E/3-as szemszög váltásokon kívül visszatérően ismerjük meg a Határvidéket is,ahol több ismerős is megjelenik a már tragikus módon elhalálozott Kiválasztottak személyében.
Az életben pedig nagy nehézségekkel kell szembenézniük a többieknek.Megjelenik a Tanács vezetője,aki ajánlatot tesz Minoonak.A lánynak nagyon súlyos döntést kell hoznia,és az is kiderül,hogy hatalmas ereje,és nagyon fontos feladata van.Anna-Karin-nak hatalmas tragédiát kell átvészelnie,és ez vezet ahhoz is,hogy kénytelen ideiglenesen Minooéknál laknia.Linnéa és Vanessa kapcsolata tele van hullám völgyekkel,amiket csak jó sokára,sok szenvedés után sikerül csak végre leküzdeniük.

Új szereplőkkel is megismerkedünk,akiknek fontos szerepük lenne a gonosz legyőzésében,ha nem történne annyi szörnyűség és annyi fordulat.Eddig a gonoszok,akiket eddig le kellett győzniük,egy-egy démonok által megáldott ember volt.Most viszont ennél összetettebb a dolog.A mostani fő feladatuk az utolsó kapu becsukása.Nincs úgy kifejezetten egy "főgonosz",inkább  olyan van,aki szabotálja a munkájukat a saját érdekei miatt,és aki miatt a lányok rájönnek,hogy semmi sem az aminek látszik.

Nagyon sötét titkokra derül fény,és akármennyire is furcsának tűnik,de Adrianától és Monától kapnak segítséget.Emellett sor kerül Linnéa tárgyalására is,ahol Alexander fenyegetésének ellenére Anna-Karin segít,hogy fény derüljön az igazságra.
Sajnos nagyon sokan meghalnak.Mindegyiküket sajnáltam,nagyon fura volt a halálukról olvasni,de hát úgy látszik,hogy egy részből sem maradhat ki egy-egy (vagy több) szereplő elvesztése.


Őszintén,én imádtam az egészet.Még mindig meg van a maga sajátos hangulata,az izgalom a tetőfokára hágott sokszor,a végén pedig nagyon beindultak az események,annak ellenére,hogy számomra egy unalmas rész sem volt a könyvben.Ami viszont rontotta az összképet,az a jó néhány elgépelés,helyesírási hiba és rossz mondat alkotás.Ezt leszámítva hihetetlenül fantasztikus befejező kötetet kaptunk az íróktól,le a kalappal előttük.

Összegezve:10/10

      edit

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése