Published július 20, 2014 by Haradel with 0 comment

Kelly Oram : Szívzűrterápia strébereknek

Kiadó:Móra Kiadó
Kiadás éve:2014
Terjedelem:232
Sorozat:-

"Avery gyakorlatilag születése óta szerelmes a legjobb barátjába,Aidenbe. A fiúnak ugyan fogalma sincs erről, a lány mégis vígan tervezgeti közös jövőjüket. Egész addig, amíg a srác közli, hogy barátnője van… Mit lép erre a stréber Avery? Hát igazi kocka módjára a tudományba menekül: egy sor társadalmi kísérlettel akarja ­bebizonyítani, hogy az összetört szív csak akkor gyógyul be, ha az ember előbb túljut a gyász hét fázisán. Csakhogy a kivitelezéshez szüksége van egy független külső megfigyelőre — itt lép a képbe Aiden bátyja. A csöppet sem stréber Grayson olyan dolgokra veszi rá a gátlásos Averyt, amiket korábban álmában sem mert volna megtenni. A suli alfahímje és a legnagyobb stréber egyre több időt tölt együtt — persze kizárólag a tudomány érdekében! —, és közben egy egészen új kísérlet veszi kezdetét…"

Véleményem: Már elég régóta szemeztem vele,majd amikor végre megszereztem,elég rövid idő alatt el is olvastam.Eddig ez a második LOL könyv,amit olvastam,de ez is nagyon tetszett.

Már az elején feltűnt,hogy ez nem az a "hagyományos" könyv,amiben a menő,jóképű fiú levegőnek nézi az átlagos,stréber lányt.Sőt,itt már születése óta ismeri Averyt Grayson,és szinte a húgának tekinti a lányt:Amikor pedig Aiden megbántja Averyt,Grayson segít neki hogy elfelejtse ezt az egészet,majd a a kísérletében is segít a lánynak.
Persze később már nem csak úgy tekint rá,mint egy régi jó ismerősre...
Visszatérve arra,hogy még miben különbözik egy kicsit: Ugye Grayson barátai is a suli legmenőbb tagjai,mégis -igaz hogy Grayson közbenjárásával-elkezdenek Averyvel barátkozni,és ők is segítenek neki a felejtésben,sőt,még a tudósklub tagjait is (végül is) "befogadják".

Az is tetszett benne,hogy az egész két ember,Avery és Grayson szemszögéből van írva.Viszont nem úgy,hogy ugyan azt a dolgot írják le csak kicsit másképp,hanem a naplóbejegyzéseik folytatják egymást,így folyamatos a történet,és érdekesebb is így.

Nekem nagyon tetszett a könyv.Nem túl szokványos,és eléggé humoros.Nem hosszú,nagyon jó kikapcsolódás.Mondjuk ebben is vannak "háát jóóó...." részek.
Csak ajánlani tudom!

Összegezve:10/10
      edit

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése