Published március 24, 2015 by Haradel with 0 comment

Mats Strandberg-Sara B. Elfgren:Tűz

Kiadó:Geopen Könyvkiadó
Kiadás éve:2013
Terjedelem:660 oldal
Sorozat:Engelsfors-trilógia #2
"Vége a nyárnak és a kiválasztott hat lányt a gimnázium második osztálya várja. A szünidő szinte rettegésben telt el, és ők felkészültek a gonosz erők következő lépésére. Ám a veszedelem olyan irányból fenyegeti őket, ahonnan egyáltalán nem számítanak rá. Egyre nyilvánvalóbb, hogy valami nagyon nincs rendjén Engelsforsban. A múlt összefonódik a jelennel, az élő találkozik a holttal. A Kiválasztottak között még szorosabb lesz a kötelék, és a lányok megint rádöbbennek, hogy a rendkívüli képesség vagy a varázslat sem vigasztalja a boldogtalan szerelmeseket és nem gyógyítja meg az összetört szíveket… A svéd szerzőpáros fiatal felnőtteknek szóló trilógiájának első kötete, a Kör, óriási sikert aratott az egész világon, és nagy várakozás előzte meg a folytatást, melyben újabb sötét és misztikus fordulatok borzolják az olvasók idegeit."





Véleményem:A kezdeti megkönnyebbülés után folytatódik a Kiválasztottak nehézségekkel  teli útja a világ megmentése felé.Bár sikerült legyőzniük a démonoktól áldott ellenségüket,még sem nyugodhatnak meg,hiszen a démonok nem adják fel egy könnyen,és még egy ,-talán az előzőnél is veszélyesebb,és meglepőbb-embert hajtanak a szolgálatukba.Emellett-hogy a lányok még véletlenül se unatkozzanak –még a Tanács küldöttei is megjelennek,hogy figyelemmel tartsák az ifjú boszorkányokat Anna-Karin tárgyalásáig.Sőt,még az öt boszorkánynak egy új társulattal,a PE-vel is meg kell birkózniuk.Közben a képességeiket,és azoknak irányítását is gyakorolniuk kell,plusz még magánnyomozásba is kezdenek,amit nem túl könnyű végrehajtani állandó megfigyelés alatt.

Minoo egyre szimpatikusabb.Közelebb került Gustafhoz,és én nagyon kíváncsi vagyok,hogy ez a kapcsolat hogyan fog majd kibontakozni.Vanessával elég sok minden történik.Bár végre meg tudott szabadulni  igen csak gyűlölt „családtagjától”,viszont egy fontosabb embert is elveszített.Linnéa sokat küszködik az érzéseivel, ,miközben durván meggyűlik a baja Ida baráti körével.Anna-Karin új társat szerez magának,akinél mindig menedéket talál,de sajnos még mindig vannak családi problémái,ráadásul még a Tanács elől sem tud menekülni.Idát egyre jobban megjkedveltem.A végére már egész rendes volt a töbiekkel,már érezte,hogy szükségük egymásra,és kezdett rájönni,hogy milyen borzalmasan viselkedett mindenkivel,kezd bűntudata lenni.

Új szereplőket is ismerhetünk meg,mégpedig a Tanács két tagjának személyében.Viktor és Alexander a Kiválasztottak minden lépését figyelik.Alexandert ki nem állhattam,viszont Viktor szimpatikus volt.Nehezen találják meg a démonok által megáldottat,akinek a keresése során több titokra is fény derül.Persze izgalmakban sincs hiány,és még mindig meg van a könyv rejtélyes,szürke,nyomott hangulata,ami teljesen passzol a témához.Szépen,eloszlatva kapjuk meg az információkat,így folyton újabb és újabb meglepetésekben van részünk.Sajnos veszteség  is van,hiszen harc nincs áldozatok nélkül,és ezt sajnos az érzéseink,és esetleg a tűréshatárunk bánja.


Annyi biztos,hogy nekem nagyon tetszett,talán még jobban mint az első rész.Remek folytatása egy remek trilógiának.Aki pedig az első részt olvasta,annak egyszerűen kihagyhatatlan!

Összegezve:10/10
      edit

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése