Published augusztus 16, 2014 by Haradel with 0 comment

Augusztusi Book Haul

Sziasztok!
Mivel ebben a hónapban már nem veszek több könyvet,hiszen spórolnom kell a szeptemberi megjelenésekre,ezért már most csinálok egy augusztusi összegzést.

Most nincs nagy termés,csak spórolás


1.
Estelle Brightmore:13.napon

"2195-re a Föld egy összefüggő, elnéptelenedett sivataggá válik. Csupán egyetlen élhető menedék marad, a falakkal körülvett Város.  Ez az utolsó éden csak a kiválasztottak számára maga a földi paradicsom. A társadalmat alkotó emberek születésüktől fogva szegények vagy gazdagok csoportjába tartoznak és a két osztály között nincs átjárás. Az irányítás 12 zsarnok kezében van.

A Város vezetői időről-időre halálos játékokat szerveznek, ahol bárki porondra kerülhet, akarata ellenére is.

Ana Andropov egy fiatal, különc újságíró, aki a mocsok és a hihetetlen luxus éles ellentétében és a kegyetlen törvények káoszában próbál egy önkényesen igazságot szolgáltató, gyilkos fantom nyomára bukkanni.

Ahol az ember embernek farkasa, létezhet-e még kegyelem és könyörület? Meddig uralkodhatnak még gazdag kevesek szegény sokakon? Kegyetlenségre lehet válasz az erőszak? Vannak még önzetlenek és szerelmesek?

És valaha választ kapunk vajon ezekre a kérdésekre? Talán a 13. napon..."


Erről a könyvről igen csak egymástól különböző véleményeket olvastam,éppen ezért kíváncsi vagyok,hogy nekem mennyire fog tetszeni.


 2.
Jay Kristoff: Stormdancer-Vihartáncos

"Haldokló Föld
A Shima Birodalom az összeomlás szélén táncol. Az ég vörös, mint a vér, földje haldoklik a szennyező mérgektől, a hatalmas szellemállatok pedig, melyek régebben a vadonjaiban kóboroltak, örökre eltűntek.
A lehetetlen felkutatása
A Birodalom udvari vadászai megbízást kapnak a sóguntól, hogy kapják el a vihartigrist - egy mondabeli félig sas, félig tigris teremtményt. De minden bolond tudja, hogy ezek a vadállatok már több mint egy évszázada kihaltak, mégis, ha üres kézzel térnek haza, a sógun halállal bünteti őket.
Titkolt adottság
Yukiko a Róka klán gyermeke, aki olyan adottsággal bír, amiért - ha kiderül -, a Lótusz Céh kivégzi. A lány elkíséri apját a vadászatra, melynek során égi hajójuk lezuhan, és a fiatal lány Shima utolsó megmaradt vadonjában találja magát, ahol a társa csupán egy dühös, röpképtelenné tett vihartigris lesz.
Bár a lány hallja a gondolatait, és megmentette az életét, csak abban lehet biztos, hogy az állat inkább látná holtan, mint hogy segítsen neki.
Ám végül rettenthetetlen barátság szövődik köztük, és kihívják maguk ellen a birodalom hatalmasságainak haragját."


Erre a könyvre már nagyon fájt a fogam.Igen csak jó véleményeket olvastam/hallottam róla,úgyhogy alig vártam,hogy a kezemben foghassam.Elég érdekesnek tűnik,már várom hogy olvashassam.

3.
Marie-Aude Murail: Oh,boy!

"Hihetetlenül finom humorba csomagolt, napsugaras derűvel átszőtt, megrendítő történet. Mert az élet már csak ilyen.
Három testvér néhány órája magukra maradt a világban, de megesküdtek, hogy soha senki nem választhatja el őket egymástól.
A legidősebb Siméon, tizennégy éves. Cingár, barna szemű. Különleges ismertetőjele: intellektuálisan koraérett, már az érettségire készül.
A középső Morgane, nyolcéves. Barna szemű, elálló fülű, osztályelső. Különleges ismertetőjele: a felnőttek minduntalan elfeledkeznek a létezéséről. A legkisebb Venise, ötéves. Kék szemű, szőke, elragadóan bájos. Olyan kislány, amilyet mindenki szeretne magának. Különleges ismertetőjele: forró szerelmi történeteket játszik el a Barbie babáival.
A Morlevent gyerekek nem hajlandók a sorsukat az első jöttment szociális asszisztensre bízni. Az a cél hajtja őket, hogy kikerüljenek a gyermekotthonból, ahová elhelyezték őket, és családra leljenek. Két személy lehetne a gyámjuk. Csakhogy eleinte egyiknek sem fűlik hozzá a foga. Aztán meg egyszerre mindkettőnek. De az egyik nem túl rokonszenves, a másik meg felelőtlen, ráadásul... Ja igen! És ez a két személy ki nem állhatja egymást."

Ezt a könyvet már a megjelenésekor kinéztem magamnak.Nagyon kíváncsi voltam,hogy részletesebben miről is szól.Az is szemet szúrt,hogy milyen rövidke,úgyhogy valószínűleg elég hamar végzek majd vele.Erről is csak jó véleményeket láttam,már várom az olvasását.



      edit

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése