Published január 02, 2015 by Haradel with 0 comment

Kody Keplinger: The DUFF-A pótkerék

Kiadó:Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve:2014
Terjedelem:298 oldal
Sorozat:-
"DUFF = Designated Ugly Fat Friend
  magyarul kb.Ügyeletes Ronda Dagi Barátnő
A tizenhét éves Bianca Piper cinikus, hűséges, és még véletlenül sem gondolja azt, hogy ő lenne a legszebb a barátnői között. Arról nem is beszélve, hogy okosabb annál, mint hogy elkábítsák az iskolai nőcsábász, Wesley Rush szavai. Ami azt illeti, Bianca kifejezetten gyűlöli ezt a srácot.
Amikor pedig Wesley Duffnak nevezi őt, egyszerűen ráborítja a kóláját.
Ám Bianca élete otthon sem éppen tökéletes, így figyelemelterelésre van szüksége. Azon kapja magát, hogy megcsókolja Wesleyt. És ami a legrosszabb, még élvezi is. Hogy elszabaduljon a mindennapok poklából, beleveti magát a fiúval egy titkos „ellenségek extrákkal” kapcsolatba. És ez egészen addig működik is, amíg ki nem csúsznak a dolgok az irányítása alól: kiderül, hogy Wesley nem is olyan rossz hallgatóság, ráadásul az ő élete is elég kiábrándító. Bianca elborzadva veszi észre, hogy kezd beleszeretni abba a srácba, akiről úgy gondolta, mindenkinél jobban utálja."


Véleményem: Amikor először láttam a könyvet,azonnal felkeltette az érdeklődésemet.Amikor pedig a filmelőzetest is megnéztem,csak az járt a fejemben,hogy ez a könyv KELL,KELL és KELL!
Annak ellenére,hogy már nagyon vártam,kissé féltem attól,hogy ez valami unalmas, sablonos, nyafogós tinikkel és klisékkel teli könyv lesz.Végül se nem volt unalmas,se nem volt tele hisztis lányokkal,és bár nem volt közhely(ek)től mentes,de azért nem hemzsegett tőle az egész.
Bianca egy cinikus,szarkasztikus,közel sem tökéletes lány,aki egyébként egy nagyon jó barátnő.Wesley az a tipikus "mindenlányőtakarja" nőcsábász,gazdag szépfiú.Biancát ennyiből teljesen megértettem,hogy miért utálja annyira Wesleyt,sőt,ehhez még az is hozzá jött,hogy fiú le DUFFozta.Bianca barátnőit,Caseyt és Jesst szerettem.Nagyon jópofák és aranyosak,valamint igaz barátnők,mindig csak jót akarnak Biancának.
Már az elején lehetett sejteni,hogy mi lesz Bianca és Wesley "kapcsolatából",már csak azt nem lehetett tudni,hogy ténylegesen mikor fog bekövetkezni,mivel nagyon sok dolog bekevert.Kezdjük azzal,hogy a lánynak már nagyon régóta tetszett egy másik fiú,akivel egyre közelebb kerülnek egymáshoz.Na meg Biancának és Wesleynek is bőven vannak gondjai a családjukkal.
Bár nem volt a legeredetibb,de még is volt egy olyan hangulata,stílusa,ami miatt nem tudtam letenni a könyvet,és ami miatt nagyon tetszett.Közel sem tökéletes,de ezt a könyvet a hibáival kell szeretni.
Ne úgy indulj neki,hogy ez most tetszeni fog,vagy nem fog tetszeni,hanem csak kezdd el olvasni,és hagyd,hogy magával sodorjon.Meglátod,nagyon jó lesz.
Összegezve:10/10
      edit

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése