Published augusztus 02, 2014 by Haradel with 0 comment

Katja Millay: The Sea of Tranquility-Nyugalom tengere


Kiadó:Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve:2014
Terjedelem:496 oldal
Sorozat:-
"Varázslat és csodák nélküli világban élek.Olyan helyen,ahol nincsenek se látnokok,se alakváltók,se angyalok,és nem sietnek a megmentésemre természetfölötti erejű fiúk.Olyan helyen,ahol az emberek meghalnak,a zene szertefoszlik,és az élet nehéz.Olyan erősen szegez a földhöz a valóság súlya,hogy néha már azt sem értem,miként vagyok képes megemelni a lábam és előrelépni.

A két és fél évvel ezelőtti, kimondhatatlan tragédia óta Nastya Kashnikov csupán az árnyéka régi önmagának. Másik városba költözik, elhatározva, hogy titokban tartja sötét múltját, és senkit sem enged közel magához. Terve azonban kudarcot vall, amikor azon kapja magát, hogy megmagyarázhatatlanul vonzza az egyetlen személy, aki ugyanolyan elszigetelt, mint ő maga: Josh Bennett.Josh története nem titok. Minden szerettét elveszítette, így tizenhét éves korára senkije sem maradt. Akinek a neve egyet jelent a halállal, azt mindenki igyekszik elkerülni. Nastya kivételével, akit nem riaszt el a fiú, sőt, előbb-utóbb élete minden területére bebocsátást nyer.
Ám miközben a kettőjük közti tagadhatatlan vonzalom egyre erősödik, Joshban felmerül a kérdés, vajon megtudja-e valaha is Nastya titkát - és hogy egyáltalán meg akarja-e tudni.
Gazdag, erőteljes és zseniálisan kidolgozott történet egy magányos fiúról, egy érzelmileg sérülékeny lányról és arról a csodáról, ha kapunk még egy esélyt."

Véleményem: Ezt a könyvet  az igen magas százalékú molyos értékelése miatt vettem meg.
Ez is tragikus múltú fiatalokról szóló,megható,magával ragadó könyv.

Nastya a szörnyű tragédiája óta nem beszél senkivel,még a családjával sem.Hogy elfelejtse a szörnyű eseményeket,a nagynénjéhez,Margot-hoz költözik.Új iskolába jár,ahol nem fogadják túl nagy örömmel,és egy-két emberen kívül senki sem törődik vele.Bár ezen nem is kell csodálkozni,hiszen már csak öltözéke miatt is kilóg a többiek közül,és egyébként is jobban szeret egyedül lenni.
Persze,ahogyan már említettem,nem mindenki nézi levegőnek.Közéjük tartozik a nőcsábász Drew is,és legjobb barátja Josh,akinek ugyan csak gyászos a múltja.
Később egyre szorosabb lesz a kapcsolat Nastya és Josh között,és lassan fény derül a lány sötét titkára is.

Már az elején belerázódtam,és a teljes figyelmemet lekötötte a könyv,annak ellenére,hogy kicsit kételkedve kezdtem neki.Úgy voltam vele,hogy nem lesz valami egyedi,és nem igazán fog érdekelni,főleg mivel az utóbbi időkben ilyesmi könyveket olvastam.Szerencsére megint rosszul gondoltam,és igenis új volt számomra,egyedi volt (a futást és a sütést leszámítva) a karakterektől kezdve a szereplők háttértörténetéig.
Mert tényleg már sok minden volt: családon belüli erőszak,családtagok elvesztése,betegség,stb. viszont ami Nastyával történt,ilyet még nem olvastam,pedig ez is ugyan úgy megtörténhet bárkivel (ha nem is ezzel az indítékkal).

A szereplők közül nekem Drew és Nastya lett a kedvencem.A fiú mind jellemében,mind viselkedésében nagyon tetszett.Amikor elképzeltem,hogy hogy mosolyog,...elröhögtem magamat.Megbízható barát,és cselekszik ha kell.
Nastya először ellenszenves volt számomra.Később viszont megszerettem.Először nem igazán értettem,például az öltözködését,vagy hogy miért nem beszél,egy idő után mégis pont ezek miatt szerettem meg.Talán amiatt,mert nekem teljesen az ellentétem (meg mert zongorázott ).

Nem egy gyorsan olvasható,könnyed könyv.Ehhez idő kell,hogy amennyire tudod,átérezd,átgondold a történteket.Ezt nem lehet csak úgy gyorsan átfutni.
Ez egy szomorú,némiképp megható,szívszorító,ugyanakkor romantikus történet,ami nem teljesen boldog véggel fejeződik be.

Nekem nagyon tetszett a könyv,és akik szeretik a komor hangulatú,de néha humorral fűszerezett történeteket,azoknak csak ajánlani tudom.

Összegezve:10/10

      edit

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése